Medya
  • 15.8.2009 02:23

SPİKERİN ŞOK EDEN KİMLİĞİ...

Ulusal Kanal’ın gözaltına alınan yöneticisi Teoman Alili’nin Arnavut düşmanlığından gözaltına alındığı, Türkiye’de kaçak olarak yaşadığı ve Arnavutluk’ta asker kaçağı olduğu ortaya çıktı.

Yabancılar Şubesi tarafından alınan Alili, Ergenekon’la irtibatı çıkınca TEM Şube’ye gönderildi.

Ulusal Kanal'ın yöneticilerinden ve kanalda çeşitli programlar yapan Alili’nin Ergenekon Savcıları’nın talimatıyla değil Arnavut Kökenli bir vatandaşın ihbarı üzerine üzerine gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Ulusal Kanal’da yöneticilikle beraber çeşitli tartışma ve yorum programları yapan Teoman Alili, Arnavut asıllı bir vatandaşın gönderdiği ihbar maili üzerine gözaltına alındı. İhbar mailinde Alili’nin programlarında ve Aydınlık Dergisi’ndeki yazılarında sürekli olarak Arnavutlara hakaret ettiği, Arnavutları terörist gibi gösterdiği iddia edildi. İhbar mektubunda Alili’nin Sırp asıllı olduğu belirtildi. Yapılan inceleme üzerine Alili’nin yazılarında ve yorumlarında Kosovalılara ve Arnavutlara değişik şekillerde hakaret ettiği belirlendi. Alili’nin Arnavutların kurtuluşu için mücadele eden UÇK ile PKK’yı aynı gördüğünü çeşitli defalar işlediği de kayda geçti.

TÜRKİYE’DE KAÇAK YAŞIYOR

Talimat üzerine geçen Yabancılar Şubesi Ekipleri, Teoman Alili’yi gözaltına aldılar. Yabancılar Şubesi’nde yapılan sorgulama ve incelemede, Alili’nin Türkiye’de kaçak yaşadığı tespit edildi. Mekedon uyruklu Alili’nin ülkesi Arnavutluk’ta asker kaçağı olduğu da belirlendi. Sorgulamasında Alili’nin Arnavutlar’a hakaretleri, Arnavutları neden terörist gibi lanse ettiği yönünde sorular soruldu. Alili bu sorululara cevap vermekte zorlarınken, soruşturma da derinleştirildi.

Ergenekon Sanıklarıyla da irtibatı tespit edilince Alili, savcılık talimatıyla sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi’ne gönderildi. Alili’nin burada Ergenekon Sanıklarıyla irtibatı, Türkiye’deki kaçaklık durumu, programlarında Arnavutlarla ilgili söyledikleriyle ilgili derinlemesine sorgusu başladı.

ERGENEKON SAVCILARI EL KOYDU

Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Turan Özlü, Alili’nin serbest bırakılmasını ve gözaltına alınma nedeninin söylenmediğini belirtirken, bunun doğru olmadığı öğrenildi. Alili’nin kaçaklık durumu ve ilk olarak Yabancılar Şubesi Tarafından alındığı konusunda gerekli bilgilerin verildiği belirtiliyor.

Alili’nin ilk sorgusu ve Ergenekon’la irtibatları üzerine durum Ergenekon Davası’nı yürüten Savcılara iletildi. CMK 250 ile Yetkili olan Ergenekon Savcıları, Alili dosyasına el koydu. (Star)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:45

İLGİLİ HABERLER