
AĞAR, SEÇİM STARTINI VERDİ
MUAMMER TANANKARA (İHA) - DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, iktidara gelmeleri halinde milleti inim inim inleten, kirli çıkarlar peşinde koşan bütün güç odaklarını deşifre etmenin görevleri olduğunu belirterek, "Bu ülkenin başına bölücülük belasını saran, ülkenin birliğini ve dirliğini tartışılır hale getirenlerin kurmak istedikleri düzeni başlarına yıkmak, bizim temel görevimizdir" dedi.
Adalet Partisi'nin 45. kuruluş yıldönümü kutlamaları ve DYP İl Başkanları Toplantısı, Olympıc Park Otel'de başladı. Toplantıda konuşan Ağar, seçim startını vererek, önümüzdeki ilk seçimlerde DYP'nin zaferle ayrılacağını savundu. Ağar, "Çünkü bizim felsefemiz, siyasetimiz milletimizin benimsediği siyasettir" diye konuştu. Ağar, "DYP'nin her günü seçim günüdür. Bizim muhatabımız artık elinden bir iş gelmeyen bu beceriksiz hükümet değildir, bu iktidarı 3 senedir sabırla bekleyenler artık umutlarını kesmişlerdir. Bu becerisiz iktidarın ipliği pazara çıkmıştır" açıklamasında bulundu.
Milleti inim inim inleten, kirli çıkarlar peşinde koşan bütün güç odaklarını deşifre etmenin görevleri olduğunu ifade eden Ağar, "Bu ülkenin başına bölücülük belasını saran, ülkenin birliğini ve dirliğini tartışılır hale getirenlerin kurmak istedikleri düzeni başlarına yıkmak, bizim temel görevimizdir" dedi.
Ağar, Cumhuriyet'in kuruluş konsepti ve felsefesini tartışmanın söz konusu olmadığını dile getirerek, bu ülkenin bayrağını, toprağını ve birliğinin hiç bir tartışmanın konusu olmayacak kadar mübarek olduğunu vurguladı. "Bu ülke barış ve esenlik ülkesi olacaktır" diyen Ağar, çocukların ellerine silah verilip dağlara çıkarılmasına ve kendi geleceklerini yok etmelerine izin vermeyeceklerini kaydetti. Ağar, sözlerine şöyle devam etti:
"Biz otel lobilerinde pazarlık yapanlar, güç odaklarının koltuklarında siyaset yapanlar, bir takım güçlerin ardına sığınarak millete rağmen tepeden siyaset tanzim edenlerle hiç bir yürüyüşümüz olmadı, asla da olmayacaktır. Bu bir siyaset davası ve iman davasıdır, bir ahlak davasıdır."
Ağar, siyasetlerinin iktidar mücadelesinden öte 70 milyonu bir dev yapma olduğunu vurgulayarak, "Bir elime ayı, bir eline güneşi verseler bile inancından vazgeçmem, diyen peygamberimizin yolundan gideceğiz" şeklinde konuştu. Ağar, konuşmasını Aşık Veysel'in, "Ölüm olur dirim olur/ Her hususta karım olur/ İki cihanda yerim olur/Doğru yoldan ayrılmazsan" dörtlüğüyle bitirdi.
Adalet Partisi eski Milletvekili Ali Nail Erdem yaptığı konuşmada, Adalet Partisi'nin bir eli toprakta, bir eli Allah'ta olanların partisi olduğunu belirterek, "Bizler ne Gazi Mustafa Kemal'den vazgeçeriz, ne de Kur'an-ı Kerim'den" dedi.
Toplantıya, Adalet Partisi kurucuları, eski milletvekilleri, DYP'li eski milletvekilleri ve eski Bakanlar katıldı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:02