ŞAKİR SÜTER/ AKŞAM
AĞAR'A ABD'DEN SÜRPRİZ DAVET
Son günlerde Türk siyasetinin 'anahtar' unsuru olduğu hatırlanan DYP'nin geleceği parlak gibi görünüyor.
Neden mi?
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar 'inceleme ve temaslarda' bulunmak üzere dünyanın başkenti ABD'ye davet edildi de!
Ekim ya da kasım aylarında bu ziyaret gerçekleşecek.
Kim mi davet etmiş?
Tabii ki dünyaya yön veren ABD yönetimi...
Aynen, 1994 Ekim'inde ABD'ye gittikten sonra Başbakan olan Erbakan gibi..
Aynen, 2002 Şubat'ında ABDïye gittikten sonra Başbakan olan Tayyip Erdoğan gibi...
Mehmet Ağar da Washington'a davetli!
Ağar, kimlerle mi görüşecek?
İşte bu konu, kozmik sır gibi saklanıyor.
Ancak, Amerikan yönetimi bu tür ziyaretlerde artık geleneğe dönüşen bir program uyguluyor.
Buna göre..
Öncelikle konuğun 'fikri ve zikri' bağımsız gibi görünen 'think-thank' kuruluşlarının temsilcileri aracılığıyla öğreniliyor.
Daha sonra bu 'fikir ve zikirden' anında haberdar edilen Dışişleri ve Savunma bakanlıklarının yetkilileri sıraya giriyor.
Ardından Kongre temsilcileriyle temaslar başlıyor.
Ve nihayet, Beyaz Saray danışmanlarıyla randevular.
Davet bilgisini aldığımız kaynaklara, ABD yönetiminin Mehmet Ağar'ı yakından tanımak istemesinin gerçek nedeninin ne olabileceğini sorduk.
Kem-küm ettiler..
Ancak böylesi bir davetin diplomatik çevrelerde 'vize...'
Politik çevrelerde ise 'icazet' olarak algılandığı kimsenin meçhulü değil!
Biraz daha ısrar edince, şöyle bir yorum alabildik:
- ABD yönetimi, AKP iktidarının alternatifini yaratma senaryoları üzerinde çalışmaya başladı da denebilir. Washington, AK Parti yönetimine 'sopa gösterme' hesabı içinde de olabilir!
Pekiyi, bu davet size göre ne anlama geliyor?
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:44