Gündem
  • 31.3.2006 15:37

AKSU: "BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZMAYA YÖNELİK OLAYLARI NEFRETLE KINIYORUM"

DİYARBAKIR - Diyarbakır'a gelerek incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, evine ekmek götürmek isteyen esnafların ekmek teknelerine saldırının hiç bir haklı gerekçesi olmayacağını belirterek, olayları kınadığını söyledi.
Diyarbakır'da yaşanan olayların ardından bugün öğle saatlerinde bölgeye gelen Bakan Aksu, valilikte bir basın toplantısı düzenledi. Yaşanan olayların herkesi derinden üzdüğünü ifade eden Bakan Aksu, güvenlik güçlerinin vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda büyük bir gayret gösterdiğini kaydetti. Olayların kışkırtıcılarıyla uzantılarının yakalanarak adalet önüne çıkarılacağını belirten Aksu, "Olaylar hepimizi derinden üzmüştür. Bingöl kırsalında güvenlik güçleriyle girdikleri silahlı çatışma sonucu ölü olarak ele geçirilen teröristlerin defin işlemleri sonrasında Diyarbakır ve Batman'da meydana gelen olaylarda, kanunsuz gösteri yapılmak istenmiştir. Bu kanunsuz eylemlerde güvenlik güçlerine taş ve molotof kokteyliyle saldırılmıştır. Vatandaş işyerlerinde maddi hasar meydana getirmiştir. Birkaç il ve ilçede de benzeri kanunsuz gösteri yapılmak istenmiş, ancak güvenlik güçlerimizin kararlı tutumuyla önlenmiştir. Bu illerdeki değerli valilerimiz, emniyet müdürlerimiz ve tüm güvenlik güçleri olayların yatıştırılması ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda büyük bir gayret göstermiştir. Diyarbakır'a çevre illerden takviye yaptık. Ankara'dan polis takviyesi yaptık. Emniyet Genel Müdürlüğü'müzden bir heyet burada. Dün de bir asayiş toplantısı düzenledik. Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplanarak, alınması gereken ilave önlemler görüşülmüştür" dedi. Olayları şiddetle ve nefretle kınadığını açıklayan İçişleri Bakanı Aksu, bunların amacının ülkenin birlik ve bütünlüğünü bozmak olduğunu söyledi. Bu ülkenin birliğini bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğinin altını çizen Bakan Aksu şunları söyledi:
"Bunların amacı birlik ve bütünlüğünü bozmaktır. Kamu kurum ve kuruluşları ve akşam evine ekmek götürmek isteyen esnafın ekmek teknesine saldırının bir haklı gerekçesi olamaz. Bu, yatırımcılar ve girişimcilerin yatırım yapmalarını olumsuz etkilemektedir. Vatandaşa büyük zararlar vermektedir. Bu saldırılar, sağlanan barış ve huzur ortamına ve en önemlisi demokrasiye yapılmıştır. Bu şekilde sinsice kamu düzenini bozarak, kimsenin bir amaca ulaşması mümkün değildir. Birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Güvenlik güçleri bu kışkırtıcı, işbirlikçileri ve uzantılarını adalet önüne çıkartacaktır. Olaylardan dolayı siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri de gerekli tepkiyi vermiştir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Anayasa ve siyasi parti temsilcileri kanunlara göre görev ve sorumluluk bilinciyle davranış sergilemeleri zorunludur. Birlik ve beraberliğimizi bozmayalım, tahriklere kapılmayalım. Sağduyu içerisinde hareket etmeye devam edelim. Çocuklara ve gençlere sahip çıkalım. Onları bu şekilde yanlış yollara sürükleyerek, geleceklerini karartmayalım. Devletimiz bu olayları tertipleyenleri ve kışkırtıcılarını tek tek yakalayacak ve teşhir edecektir."
Bakan Aksu, daha sonra valilikte düzenlenen güvenlik toplantısına katıldı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:41

İLGİLİ HABERLER