KAYNAK : Haber Vitrini
DEVLET ARIK
ANKARA- Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Tansu Çiller, bir grup özürlü vatandaşı kabul ederek bir süre görüştü. Partili engelliler tarafından 'Yılın Özürlü Annesi' seçilen Çiller, tüm özürlüleri DYP'ye destek olmaya çağırdı. Çiller, "Ben herşeyden önce bir anneyim. İddia ediyorum meselelerinizi en iyi ben anlarım" dedi.
DYP Genel Merkezi'nde gerçekleşen kabulde konuşan Altı Nokta Körler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ali Bakici, DYP bünyesinde 'Özürlüler Koordinasyon Merkezi' kurulmasını istedi. "İnanıyorumki 7,5 milyon özürlüyü Çiller ve DYP kucaklayacaktır" diyen Bakici, Çiller'in koordinasyon merkezi açılması için kendilerine bugün söz vermesini talep etti.
Engelli vatandaşların 'Çiller-özürlü elele' sloganıyla kürsüye gelerek bir konuşma yapan DYP lideri Çiller de, Anneler Günü ile Özürlüler Haftası'nın aynı günlere denk gelmesinin kendisi için büyük anlam ifade ettiğini söyledi. Çiller, "Ben herşeyden önce anayım. Sizler benim evlatlarımsınız. Herşeyden önce bu evlatlarımızın karanlıktan aydınlığa taşınması gerekir. Bizim dönemimizde onlara verilen haklar birer birek evlatlarımızın elinden alındı" diye konuştu. Özürlüler Koordinasyon Merkezi'nin açılması yönündeki talepleri 'hay hay' diyerek karşılayan Çiller, merkezin ilk kez DYP bünyesinde açılmasından büyük memnuniyet duyacağını vurguladı. Çiller, konuşmasının sonunda seçime dönük mesajlar vererek, tüm özürlüleri sandıkta birleşmeye davet etti. Çiller, "Gücünü ifade edin ve sandıkta birleşin. İktidarın bir parçası olun" mesajını verdi. Türkiye'nin bir an önce seçime gitmesi gerektiğini de ifade eden Çiller, yeni bir sandıkla yeni bir başlangıç yapılması gerektiğini söyledi.
Kabulün ardından engelli vatandaşlarla tek tek tokalaşan Çiller'e bir buket çiçek de hediye edildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 16:52