KAYNAK : Haber Vitrini
LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, ''Rumların uçurduğu kuştan haberdar olduklarını'' belirterek,
''Rumların müthiş bir silahlanma içinde olduğunu, Kıbrıs sorunun silahla değil, görüşmeyle halledileceğini'' söyledi.
Denktaş, Rum Yönetimi lideri Glafkos Klerides ile ara bölgede yaptığı görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı'na gelişindeki açıklamasında, Kıbrıs ve kayıplar konusunu görüştüklerini, Cuma günü aynı konuları görüşmeye devam edeceklerini bildirdi. Denktaş, kayıplar konusunu görüşmeye, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilci
Yardımcısı Zbigniew Wlosevicz'in de katıldığını belirtti.
Kayıplar konusunda Rumların fikirlerini aldıklarını ve o çerçevede konuştuklarını kaydeden Denktaş, yazılı bir belge almadıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Denktaş, Rum Yönetimi Sözcüsü Mihalis Papapetru'nun, ''KKTC'ye saldırmak için silahlandıklarını yalanlayarak, adanın silahsızlandırılmasını önerdiği'' açıklamasının hatırlatılarak görüşlerinin sorulması üzerine, Rumların uçurduğu kuştan bile haberdar olduklarını belirterek, beyanatlarla gerçeklerin örtbas edilemeyeceğini söyledi.
Denktaş, ''Müthiş bir silahlanmaları vardır, akıllıca bir iş değildir. Kıbrıs meselesi silahla halledilmeyecek, görüşmeyle halledilecek, gerçekler çerçevesinde halledilecektir. 65 kilometre ötede, 65 milyonluk garantörümüz vardır, bunu kendileri de biliyor,
kendileri de söylüyor'' diye konuştu.
Denktaş, Rumların devletsiz bıraktığı Kıbrıs Türklerinin kendi devletini kurduğunu belirterek, Kıbrıs Türklerinin kurmuş olduğu devletin varlığını ve egmenliğini kabul eden gerçekci bir yaklaşımla meselenin süratle halledilebileceğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Denktaş, Ağustos'ta görüşmelere ara verileceğini belirtti.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 17:30