ERDOĞAN, SADDAM'IN TÜRKİYE'YE İLTİCA ETMEK İSTEDİĞİ HABERİNE AÇIKLIK GETİRDİ...
KAYNAK : Haber Kaynağı
GÖKTÜRK FIRAT
RİZE- Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt seçimlerinin şu anki durumda iptal edilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.
Bu sabah Kurban Bayramı namazını Güneysu Merkez Camii'nde kılan ve cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaşan Erdoğan, elini öpen çocuklara 20'şer milyon bayram harçlığı dağıttı. Daha sonra AK Parti İlçe Teşkilatı'na giden Erdoğan, burada partililerle bayramlaştı. Salih Turhan isimli asker kamuflajı giyen çocuğa elini öptürmeyen Erdoğan, çocuğun bayram harçlığı almak istememesi üzerine parayı çocuğun cebine zorla koydu.
Erdoğan, partisinde yaptığı konuşmada, bayramı dünya barışını tehdit eder bir konumda olan Irak meselesini teneffüs ederek geçirdiklerini belirterek, ''Bu meselede temennimiz odur ki umudumuzu yitirmediğimiz barış süreci ile son bulsun. 21. asra girdiğimiz şu günlerde 21. asra savaşla başlamamış olalım. Ben bu temenni ile bayramın insanlık için sevgi ve barışa vesile olmasını diliyorum'' dedi.
Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Erdoğan, ''Bugünkü gazetelerin manşetlerinde Abdullah Gül'ün Saddam Hüseyin'in Türkiye'ye sığınma talebinde bulunduğu yönünde açıklamaları var. Bu konuda ne diyeceksiniz'' sorusu üzerine, ''Ben Sayın Başbakan'dan henüz bunu direkt olarak duymuş değilim. Bu konuda herhangi bir cevap veremeyeceğim'' diye konuştu.
''Peki sizin bu konudaki düşünceniz ne?'' sorusuna ise Erdoğan, ''Üst yönetim kurulumla müzakere etmeden bu soruya da cevap veremeyeceğim'' şeklinde cevap verdi. NATO ülkelerinin tepkisi ile ilgili sorulan soruya ise Erdoğan şu karşılığı verdi:
''Bu sorunun muhatabı biz değiliz. Öncelikle bu bloğu oluşturan ülkelerdir. Fakat Türkiye normal olana gelmiştir. Çünkü Türkiye'nin sınırında olası bir savaş söz konusudur. Bu savaşta ülkemiz için herhangi bir sıkıntı söz konusu olabilir. Tedbir sebebi ile bu müracaatını yapmıştır. Beklenen, talebe karşı NATO'nun olumlu yanıtını vermesidir.''
''Savaş Siirt seçimlerinin iptaline neden olur mu?'' sorusuna ise Erdoğan şöyle cevapladı:
''Şu anki durumda yapılmaması gibi bir şey söz konusu değil. Partimiz seçim sürecine girmiştir. Şu anda Siirt'te seçim çalışmalarını başlatmış durumdadır. Herhangi bir iptal durumu olursa bunu Yüksek Seçim Kurulu açıklar. Ama iptal edileceği yönünde bir kaygı taşımıyorum.''
Erdoğan, akaryakıta yapılan zamlarla ilgili olarak sorulan bir soru üzerine ise şunları söyledi :
''Samimiyetle bir şey söyleyeyim; akaryakıt zammını biz yapmıyoruz. Önceki hükümetlerden bu yana bu bir otomota bağlanmış mıdır? Bağlanmıştır. Dünyada petrolde bir yükselme varsa bizde de herhalde olacaktır. Devletin kalkıp da bunu sübvanse etmesi mümkün değildir. Eğer akaryakıt fiyatlarında düşme olursa diğer fiyatlarda da düşme olduğunu herkes görecektir.''
Erdoğan daha sonra mezarlık ziyaretine giderken, basın mensuplarının kendisini takip etmemesini istedi ve tüm basın mensuplarıyla da bayramlaştı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:19