FRANSIZ TATİL KÖYÜ DYP'Yİ KARIŞTIRDI
ÖZELLEŞTİRME İdaresi'nin satışa çıkardığı, Kuşadası Yatırım A.Ş.'nin satın aldığı Fransız Tatil Köyü'nün imarının değiştirilmesine üç DYP'li meclis üyesinin kabul oyu vermesi DYP'yi karıştırdı. Parti yönetimini ağır dille suçlayan üç meclis üyesi Talat Akar, Selim Eren ile Faik Dülger'in istifaları ile Kuşadası Belediye Meclisi'nde DYP'li meclis üyesi kalmadı.Yaklaşık 20 günden bu yana konuşulan istifalar bugün resmen açıklandı. Haziran ayının ilk haftasında yapılan belediye meclisi toplantısında AKP'lilerle birlikte Fransız Tatil Köyü'ne 12 kat yükseklik, yüzde imara kabul oyu veren DYP'li üç üye, parti yönetimini suçlayarak istifa etti. İsim vermeden İlçe Başkanı Kılınç Kocaman'ı yönlendirdiğini ima ettikleri Belediye eski Başkanı Engin Berberoğlu'na gönderme yapan meclis üyeleri “Kendi siyasi hırs ve intikamları uğruna Kuşadası'nın geleceğini hiçe sayarak, partimizi yönlendirip kullanmak isteyen kişilere karşı dimdik ayakta durmaya çalıştık'' dedi. Üyeler, parti yönetiminin direktifi ve grup kararı doğrultusunda hareket ettiklerini vurgulayıp, ilçe başkanı Kılınç Kocamanı ikili oynamakla suçladı.
İstifa ile ilgili olarak basın açıklaması yapan üç meclis üyesi “Meclis toplantısı öncesi ilçe binamızda ilçe başkanı Kılınç Kocaman başkanlığında toplandık. Toplantıda Fransız Tatil Köyü'ne yapılması düşünülen turistik tesislere evet, konuta hayır kararı alındı. Alınan kararı belediye meclisinde uyguladık. Aynı gün yediğimiz bir yemekte ilçe başkanı bizi kutladı. Sonra da onay verdiği karara itiraz edeceğini belirten demeçler verdi. Bir politikacı için etik olmayan bu açıklama bizleri şaşkınlığa ve üzüntüye boğdu'' diyerek il başkanı Ergüven Yakan'la parti binasında yapılan toplantıda da grup kararının uygulandığının tescil edildiğini vurguladı.
Yaklaşık 20 gündür birçok gelişme yaşanmasına rağmen il başkanının da yeterli inisiyatif kullanamadığını belirten Akar, Eren ve Dülger, “Bugüne kadar hiçbir gelişmenin olmaması ile İl Başkanı Ergüven Yakan'ın Kuşadası İlçe Teşkilatını kontrol edemediği, sözünü geçiremediği gerçeği ile karşı karşıya kaldık. Bu gerçekler doğrultusunda grup kararımıza itiraz eden ilçe başkanının bu tutumu ve partimiz üzerinde oynanmak istenen oyunları bozmak ve tüm olumsuzluklara tepki göstermek için istifa ediyoruz'' dediler.
Kuşadası Belediye Meclisinde 4 üye ile temsil edilen DYP'nin bir üyesi Seher Mehdioğlu daha önce istifa etmişti. Akar, Eren ve Dülger'in istifasıyla DYP'nin meclis üyesi kalmadı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:00