GRUP TOPLANTILARI 1 SAATLE SINIRLANDIRILIYOR
ALİ ULURASBA
ANKARA - TBMM Başkanı Bülent Arınç, parti grup başkanvekilleriyle bir toplantı yaparak, grup toplantı saatlerinde yeni düzenleme yaptı. Buna göre, AK Parti ve Anavatan Partisi grupları 1 saat sürecek.
TBMM Başkanı Bülent Arınç, TBMM'de grubu bulunan parti grup başkanvekilleriyle bir araya geldi. Toplantıya, AK Parti Grup Başkan Vekili İrfan Gündüz, CHP Grup Başkan Vekili Haluk Koç ve ANAVATAN Grup Başkan Vekili Ömer Abuşoğlu katıldı. Alınan bilgilere göre, bundan sonra AK Parti grubu salı günü saat 11.30'da başlayacak ve 1 saat sürecek. Saat 12.30'da Anavatan Partisi grup toplantısı başlayacak ve bu toplantı da bir saat sürecek. Saat 13.30'da da CHP Grubu başlayacak. Parti grup toplantıları 1 saati aşarsa TBMM TV yayını kesilip diğer grup toplantısı yayına verilecek.
TBMM Başkanı Arınç, ayrıca parti gruplarında şova, gösteriye dönük, hoş olmayan taşkınlıklar konusunda da parti gruplarının kendi alacakları tedbirlerle önlenebileceği mesajını verdi. Bu tür olayların hoş olmadığı da toplantıda vurgulandı. Parti grup toplantılarında AK Parti grubunun uzaması yüzünden 10 dakikalık süreye toplantılarını sığdıran Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Ömer Abuşoğlu, adaletin yerini bulduğunu belirtirken, hakkın suiistimal edilmemesi gerekliliğini vurguladı.