GÜL: YABANCI SERMAYEDEN KORKMAYIN
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, "Yabancı sermayenin Türkiye'ye gelmesinden korkmayın. Yabancı sermaye burada vergi ödüyor, üretim yapıyor, istihdam sağlıyor." dedi.Bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Konya'ya gelen Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, inşaat malzemeleri alanında perakende, toptan, ithalat ve ihracat olarak faaliyet gösteren Tür-Mak Mühendislik Sanayi'nin mağaza açılışına katıldı.
Açılışta yaptığı konuşmada yabancı sermayenin Türkiye açısından önemine değinen Abdullah Gül, "Seçimlerden sonra hükümeti kurduğumuzda herkese ilan ettik. İş adamları ve iş dünyası ile barışık el ele bir hükümet olacağız dedik. Türkiye'deki kalkınmayı işadamları yapacak ve biz onların önündeki engelleri kaldıracağız dedik. Türkiyeyi üretim yapılabilir bir ülke yapacağız dedik. Bunun neticesinde 180 milyar dolar olan bütçemiz 400 milyar dolara yükseldi. Ülke kalkındı, fert başına milli gelir arttı. Bunun neticesinde biz iktidara gelmeden önce fabrikalar kapanırken şimdi açılmaya başladı. İstihdam arttı, insanlarımız, gençlerimiz çalışmaya başladı. Ailesinin rızkını karşılamaya başladı." dedi.
Meydana gelen gelişmelerin doğal sonucu olarak iş dünyasının yatırımlarını artırdığına işaret eden Gül, bunun hükümet olarak kendilerine mutluluk verdiğini belirtti. Gül, "Hükümet, kamu olarak oluşturduğumuz atmosferden, teşvikten yararlanan, istikrardan faydalanan özel sektörün yatırımlarını görüyoruz. Bütün bunlar ülkemizde gurur vereci işlerdir. Tüm Konya'yı, ülkeyi güçlendiren şeylerdir. Tüm Türkiye'nin her tarafından üretime ticarete dönük bu manzaraları görüyoruz. İşadamları geleceğini planlayabilir hale geldi. Bir ülke düşünün ki bu ülke 4.5 yıl önceki Türkiye'ydi. Sermaya erirdi, fabrikalar kapanırdı. Bunda sizin bir suçunuz yoktu. Altınızdaki halı hareket etse birşey yapamazdınız. Faiz yükselir, döviz yükselir siz istediğiniz kadar çırpının, size hesap kitap yaptırmazdı. Türkiye böyle bir yangın içindeydi. Biz bu yangını söndürdük, faizi indirdik, geleceği görülebilir yaptık. Bunun sonucunda da işadamları yatırım yapmaya başladı. Sadece bizim işadamlarımız değil yabancı işadamları da başka ülkeler yerine Türkiye'yi tercih etmeye başladı." şeklinde konuştu.
Gül son olarak şu cümleleri aktardı: "Burda şunu açıklamak istiyorum. Yabancıların Türkiye'ye yatırım yapmasından kimse korkmasın. Paralarını bize getirip yatırım yapıyor, bize veriyorlar. Yatırım yaptıkları yerde bizim insanımız çalışıyor. Bunlar yabancı sermaye sahipleri, ülkemize vergi veriyor. Üretim yapıyor, kalkınmaya yardımcı oluyor, istihdam sağlıyor. Türkiye'nin kendi tasarrufu ile kalkınması yıllar alır. Bize daha çok sermaye lazım. Bizim sermayemiz kısa sürede kalkınmayı geçindirmeye yetmiyor. Kendi tasarruflarımız yetmediği için başka tasarrufları ülkemize çekmeliyiz. Bunu yapan ülkeler hızla gelişiyor. Uzun vadeli düşünmemiz gerekiyor. Dünya gerçeklerini bilmemiz gerekiyor. Ülkemiz ne kadar cazip olursa yerli ve yabancı yatırımcı işadamları paralarını bize yatırır. Buralarda olmakla inanın ki kendinizi, kendi mülkiyetimizdeymişiz gibi hissediyoruz. Bunlar Türkiye'nin kabuk değiştirdiğinin en büyük simgesi. Konya'da bunun daha çok örnekleri olduğunu biliyorum."
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:34