Gündem
  • 20.10.2006 09:53

İŞTE SİNEMADA HAFTANIN YENİLERİ!..

Bu hafta üçü yerli, yedi film giriyor vizyona. Çiftlik hayvanlarıyla ilgili bir animasyon: <ı>Parti Hayvanları, korkutmak için 'devam' filmi <ı>Garez 2, Cem Yılmaz'lı <ı>Hokkabaz, Ömer Faruk Sorak'ın <ı>Sınav'ı, 2006 Cannes Film Festivali'nin kapanış filmi olan Transilvanya Çangalo rolündeki Birol Ünel ile de ilgi çekiyor.

Transilvanya

İtalyan güzel Zingarina, çaresizce âşık olduğu ve iki aylık bebeğini karnında taşıdığı Roman müzisyen Milan'ı bulmak için Fransa'dan Transilvanya'ya gelir. Bir köy festivalinde bulduğu Milan onu reddedince, Zingarina çingene kılığına girer ve kendini yollara vurur. Transilvanya kırsallarındaki bu yolculuk, gezgin satıcı Çangalo ile karşılaşıp yeni bir ilişkiye girmesine neden olacaktır. 2006 Cannes Film Festivali'nin kapanış filmi olan <ı>Transilvanya, Çangalo rolündeki Birol Ünel ile de ilgi çekiyor.
Tür: Dram
Yönetmen: Tony Gatlif
Oyuncular: Asia Argento, Amira Casar, Birol Ünel

 

İklimler

Nuri Bilge Ceylan'ın hem yönetip hem de eşiyle birlikte başrolünü üstlendiği son filmi, ruhlarının sürekli değişen iklimlerinde mutluluğu bulamayan iki yalnız kişiyi anlatıyor. İsa bencil, hırçın ve umutsuz bir üniversite öğretim üyesi, Bahar ise hayatını zenginleştirememiş, içe kapanık, genç bir TV sanat yönetmenidir. Bahar'dan sıcak ve bunaltıcı bir yaz tatilinde ayrılan İsa, değişen iklimlerin ardından onun izini tekrar bulur: Sert bir kış günü Ağrı'da buluşurlar. <ı>İklimler, 2006 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarıştı ve FIPRESCI ödülüyle döndü.
Tür: Dram
Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan
Oyuncular: Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan, Nazan Kesel

 

Hokkabaz

<ı>Hokkabaz, Cem Yılmaz'ın geniş bir kitle tarafından merakla beklenen yeni filmi. Sihirbazlık yapan İskender'i, yakın arkadaşı Maradona dışında kimse fazla ciddiye almaz; başta babası Sait olmak üzere ona hokkabaz yakıştırması yaparlar. İstanbul'dan hızla kaçmak zorunda kalan ikili, para toplamak için bir Anadolu turnesine çıkarlarken, yanlarına Sait'i de alırlar. Turne üçlüyü kaynaştırırken, aynı zamanda görkemli bir dağılmaya da sebep olur. İskender, Maradona ve Sait, yol arkadaşları Fatma ile bir dağılıp bir toparlanırlar.
Tür: Komedi
Yönetmen: Ali Taner Baltacı, Cem Yılmaz
Oyuncular: Cem Yılmaz, Mazhar Alanson, Özlem Tekin, Tuna Orhan

 

Sınav

Ömer Faruk Sorak'ın <ı>G.O.R.A' nın ardından gelen son filmi, okuldaki sınav sorularını ele geçirmekle işe başlayıp, işi ÖSS soru bankası soygununa kadar ilerleten beş gencin öyküsünü aktarıyor. Öğrencilerin heyecan dolu yolculuklarıyla, velilerinin ve öğretmenlerinin eğlenceli ve dokunaklı hikayelerini kesiştiren <ı>Sınav, Türkiye'nin kronik eğitim sistemi problemini komik ve aksiyonu yüksek bir dille ele alıyor. Filmde, gençlerin Türkiye'ye getirmeye çalıştığı efsanevi İngiliz soyguncu rolünde Jean Claude van Damme da var.
Tür: Komedi
Yönetmen: Ömer Faruk Sorak
Oyuncular: İsmail Hacıoğlu, Yağmur Atacan, Rüya Önal, Atlan Erkekli, Hümeyra, Güven Kıraç

 

Özgürlük Rüzgarı

İrlanda 20. yüzyıl başında kolonici İngilizlerin zulmü altında ezilirken, genç doktor Damien İngilizlerin hizmetine girmektense, ağabeyi Teddy gibi IRA'ya katılır. Sert bir mücadelenin ardından imzalanan barış anlaşmasıyla kurulan İrlanda Serbest Devleti, ülkeyi hâlâ İngiltere'nin hâkimiyetinde tutarken, iki kardeş farklı kamplara ayrılırlar. Bu sefer Teddy Serbest Devleti, Damian ise IRA'nın tam bağımsızlık hedefini desteklemektedir. Ünlü yönetmen Ken Loach'un filmi 2006 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye'yi kazandı.
Tür: Savaş, Dram
Yönetmen: Ken Loach
Oyuncular: Cillian Murphy, Padraic Delaney, Liam Cunningham

 

Barnyard: Parti Hayvanları

Çiftlikteki hayvanlar, çiftlik sahibi ne zaman uzaklaşsa, insan gibi davranmaya, dans edip eğlenmeye başlar. Grubun lideri boğa Ben -memeli çizilse de inek değil, boğa!- bir yandan çiftlik hayvanlarına yol gösterirken, diğer yandan civardaki çakallarla mücadele eder. Oğlu Otis ise babasına hiç çekmemiştir, aklı fikri eğlencededir. Ancak Ben, çiftlikteki tavukları çakal Dagger ve çetesine karşı korurken ölünce, sorumluluğu Otis devralmak zorunda kalır. Otis'in tuhaf yöntemleri işleri karıştıracaktır.
Tür: Animasyon ,
Yönetmen: Steve Oedekerk
Seslendirenler: Kevin James, Courteney Cox, Sam Elliott

 

Garez 2

Japonya'dan Hollywood'a taşınan korku serilerinden <ı>Garez'in ikinci bölümü bu hafta vizyona giriyor. İlk filmde Karen'i (S. M. Gellar) Tokyo'da, kurbandan kurbana ilerleyen bir lanetin yerleştiği evi yakarken bırakmıştık. <ı>Garez 2'de ise lanetin evdeki yangınla yok olmadığını görüyoruz: Lanet bu sefer Karen'i, kız kardeşi Aubrey'i ve başka suçsuz kişileri korkunç tuzağına çekmeye devam ediyor. Aubrey lanetin nedenlerini araştırırken, farklı kurbanların öyküleri de iki yıllık bir süreçte ileri-geri dönüşlerle ilerliyor.
Tür: Gerilim, Korku
Yönetmen: Takashi Shimizu
Oyuncular: Sarah Michelle Gellar, Amber Tamblyn, Arielle Kebbel


Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:16

İLGİLİ HABERLER