Gündem
  • 11.7.2015 19:02

Müslümanlar Sırp başbakanını böyle vurdu

Srebrenitsa'da Sırp Başbakan'a saldırı
Srebrenitsa Soykırımı'nın 20'nci yıldönümü anma törenlerinde Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic saldırıya uğradı. Törene katılan bir grup, Başbakan Vucic'e ayakkabı taş ve şişeler fırlattı.

Törene gelişinde yuhalanan Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, törene gelişinde yuhalandı, tepkiler üzerine ayrılırken de taşlı saldırıya hedef oldu.

Anma törenlerine katılanlar arasında dönemin ABD Başkanı Bill Clinton ile Türkiye'den Başbakan Ahmet Davutoğlu da bulunuyor.

Davutoğlu, 'Boşnak Müslümanları öldürenler sadece insanları değil insan onurunu da öldürdüler. Buraya sadece 8 bin kurbanı anmak için değil, tüm insanlığı temsil ettiğimiz için gelmeliyiz. 8 bin kardeşimizi öldürenler hepimizi öldürdüler' dedi.

Sırbistan Başbakanı'na taşlı saldırı

Vucic ise, yayınladığı açık mektupta, Sırbistan'ın bu 'korkunç suçu' tereddüte yer bırakmayacak bir şekilde kınadığını ve katliamda rol oynayanları yargı karşısına çıkarmaya devam edeceğini söyledi.

Tören alanına gelişinde yuhalanan Sırp başbakana tören sırasında tepkiler de arttı. Saldırı anında Vucic'in gözlüklerinin düştüğü görüldü. Olaydan sonra yapılan açıklamada, Vucic'in yüzüne taş isabet ettiği ve gözlüklerinin kırıldığı belirtildi.

 

Vucic'in kendisine yönelik taşlı ve şişeli saldırının ardından tören alanından ayrıldığı bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:24

İLGİLİ HABERLER