Gündem
  • 4.11.2008 01:46

'MUSTAFA' REKORA KOŞUYOR!..

Cumhuriyet Bayramı'nda 197 sinemada aynı anda gösterime giren Can Dündar'ın Atatürk'ü anlattığı belgesel film "Mustafa"yı üç günde 228 bin 469 kişi izledi.
1 milyon euro bütçeli film, cumartesi pazarın dahil olmadığı ilk üç vizyon gününde 1 milyon 735 bin 695 YTL (809 bin euro) hasılata ulaştı. İlk günlerde Turkcell'in sponsorluğunu geri çekmesi ve yeni sponsor olarak Sabancı'nın bulunması tartışılan film, şu anda içeriğiyle de tartışılıyor.
YAPIMCILAR MEMNUN
Mustafa Kemal Atatürk'ün kişisel bir portresini ortaya çıkarmaya çalışan film, birbirinden farklı olmakla birlikte pek çok kesimden tepki aldı. Filmin yapımcıları, bu tepkilerin gişeye ne kadar yansıyacağını merak ediyor. Yapımcı Dilek Dündar, "Bu tartışmalar ters tepebilir. 'Niye bu kadar saldırıldı?' diye merak uyandırarak seyirci sayısını da artırabilir. Bir takım protestolara da sahne olabilir. Şu ana kadarki seyirci sayımızdan memnunuz" dedi.
‘TESTERE 5’ 1 NUMARA
Geçen hafta, ilk üç günde en çok gişe yapan film "Testere 5" olurken, ilk 5'te "Mustafa" ile birlikte 4 Türk filmi daha yer aldı. Şimdiye kadar ise üç günde 1 milyon 99 bin seyirciyle buluşan Kurtlar Vadisi Irak filmi rekoru elinde bulunduruyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:40

İLGİLİ HABERLER