Gündem
  • 23.10.2004 06:52

NOBEL ÖDÜLLÜ YAZAR 'KORSANLAR' YÜZÜNDEN KİTABIN SONUNU DEĞİŞTİRDİ!..

Nobel Edebiyat Ödüllü Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez, 10 yıl aradan sonra ‘Memoria de mis Putas tristes’ (Melankolik Fahişelerimin Anıları) romanıyla edebiyat dünyasına geri dönerken, korsan yayıncılar yüzünden ilginç bir yöntem uygulamak zorunda kaldı.

40 yıldan fazla zamandır Meksika’da yaşayan ‘Gabo’ lakaplı 76 yaşındaki yazarın konusu son dakikaya kadar devlet sırrı gibi saklanan yeni kitabı, daha piyasaya çıkmadan korsan baskılarla Kolombiya kentlerinin sokaklarında yerini almıştı. Korsan baskıların çıkması üzerine, Marquez, kitabın son bölümünü değiştirdi ve kitap planlanandan bir hafta önce piyasaya sunuldu.

Marquez’in 109 sayfalık yeni yapıtı, 90 yaşındaki emekli bir profesörün bakire bir genç kızla yaşadığı çılgın aşk gecesini konu ediyor. İspanyolca olarak 1 milyon adet basılan yeni roman, İspanya, Kolombiya ve Meksika’da piyasaya çıktı. 

Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:08

İLGİLİ HABERLER