Gündem
  • 31.7.2008 00:10

OKAY: 'AKP'NİN İRTİCANIN ODAĞI OLDUĞU KABUL EDİLDİ!..'

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Anayasa Mahkemesinin, AK Parti hakkındaki kararını, ''herkesin saygıyla karşılaması gerektiğini'' ifade ederek, ''Bu sonuç, Türkiye'de yeni bir dönemin de başlangıcı olacaktır'' dedi.
Okay, Anayasa Mahkemesinin kararıyla ilgili olarak, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu; hukukun, kurum ve kurallarının işlediğini belirtti.
Anayasa Mahkemesinin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının AK Parti'nin kapatılması istemiyle açtığı davada verdiği kararı, herkesin saygıyla karşılaması gerektiğini ifade eden Okay, şöyle konuştu:
''Ancak bu karardan ders çıkarılması gerekir. Karar, Cumhuriyetin niteliklerine, demokratik ve laik hukuk devleti ilkelerine aykırı eylemlere siyasette yer vermek isteyen siyasi partilerin bu tür davranışlardan vazgeçmesi gereğinin açık olarak ifadesidir. Nitekim verilen karar, sonucu itibariyle AKP'nin irticanın odağı olduğu iddiaları karşısında, 'Hayır, odak değildir' türünde bir karar olmayıp, aksine odak oluşu kabul edilmiş ve bu yüzden de Hazine yardımının kesilmesine karar verilmiştir.
Demokrasi kendi kuralları içinde işleyişini sürdürmektedir ve bundan sonra yeni bir dönem başlayacaktır. Bu dönemde; siyasal iktidarın eylem, söylem ve icraatlarını, Cumhuriyetin temel niteliklerine uygun ve daha dikkatli yapmak zorunluluğu doğmuştur. Bu sonuç, Türkiye'de yeni bir dönemin de başlangıcı olacaktır. Bu dönemde sadece hakkında dava açılan parti değil, tüm siyasi partiler Anayasa Mahkemesinin vermiş olduğu kararı göz ardı etmeden siyasi faaliyetlerini sürdürmek zorundadırlar.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:27

İLGİLİ HABERLER