Gündem
  • 31.3.2006 12:12

PERİŞAN OLDUK, YANLARINA BIRAKMAYACAĞIZ!

SAFURE CANTÜRK-EDA HAN
ANKARA - Devlet eski Bakanları Hüsamettin Özkan ve Recep Önal, Yüce Divan Mahkemesi'nde haklarında verilen beraat kararını değerlendirdiler.
Recep Önal Anayasa Mahkemesi'nin Yüce Divan sıfatıyla yaptığı yargılamada, Yüksek Mahkeme Özkan ve Önal hakkında beraat kararı verdi. Karardan sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Özkan, mahkeme kararının şu ana kadar yürütülen soruşturmanın ne olduğunu gösterdiğini söyledi. Recep Önal ise, "2 sene perişan ettiler. Bunu yanlarına bırakmayacağız" diye tepkisi dile getirdi.
Basın mensuplarının yoğun ilgisiyle zaman zaman izdihamın yaşandığı karar duruşmasında, Özkan ve Önal çıkışta tekrar bir değerlendirme yaptı. Hüsamettin Özkan daha sonra bir açıklama yapacağını belirtirken eşi Çiğdem Özkan ise sürecin çok ağır geçtiğine dikkat çekerek, "Sonucun böyle olacağını biliyorduk. Bizim gibi bir aile yapısı için bunlar çok zor. Çok çok ağırdı" açıklamasında bulundu.
Recep Önal da gazetecilerin 2 yıllık yargılama sürecinin bittiğini hatırlatmaları üzerine ise bunun bir siyasi komplo olduğunu söyledi. "Yargının şaplağını yüzlerine yediler" diyen Önal bu davanın "Çamur at izi kalsın davası" olduğunu söyledi. Tüm bunları yapanların yanına bırakmayacağını söyleyen Önal, "Bundan sonra bizi göreceksiniz. Neler yapacağımızı izleyin. Yasal haklarımı arayacağım. Mahkemeye vereceğim" dedi. Önal kendilerinin yargı aşamasında hiç konuşmadıklarını belirterek, haksızlığa uğradıklarını ve sorumlular hakkında dava açacağını kaydetti. Duruşmanın ardından Özkan ve Önal Anayasa Mahkemesi'nden ayrıldı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:41

İLGİLİ HABERLER