Spor
  • 20.3.2007 15:50

EMRE BELÖZOĞLU : FUTBOL HAYATIMI NEWCASTLE UNITED'DE DEVAM ETTİRECEĞİM

Ö. FARUK AYDEMİR
İSTANBUL  - Irkçılık iddialarıyla ilgili tüm suçlamalardan beraat eden Newcastle Unitedlı futbolcu Emre Belözoğlu, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Yunanistan ve Norveç ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nın kampına katılmak üzere İstanbul'a geldi.


Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Emre Belözoğlu, ırkçılık iddialarıyla ilgili yapılan suçlamalar nedeniyle zor 1-2 ay geçirdiğini belirterek, "Ama inanıyorum ki, adalet yerini buldu. Ben her zaman 'Vicdanen rahatım' diyordum. Adalet yerini buldu. Futbol Federasyonu'na da bu konuda gösterdiği adil duruştan dolayı teşekkür ediyorum. Adil bir savunma oldu. Onlar da iddialarını sundular. Karar bu yönde oldu. Çok mutluyum. Gerçekten zor bir dönemden geçtik, ama hem ben hem ailem hem sevdiklerim sonuçta bu karardan mutluyuz" diye konuştu.


Bir basın mensubunun 'Suçlu bulunsaydın İngiltere'de kalacak mıydın?' sorusuna Emre, "Tabii ki olumsuz durumda ciddi bir karar alabilirdim futbol hayatımla alakalı. Ama kulübüm hep benim arkamda durdu. Gerek hocam gerek başkanımız devamlı destekledi. Onlara teşekkür ediyorum. Dün savunmamda da benimle beraberdiler. Gelmemeleri de gerekiyordu, ama geldiler. Newcatle Unite'de futbol hayatımı devam ettireceğim inşallah" cevabını verdi.


Emre, 'Bu olaylar niye senin başına geldi?' şeklindeki bir soruya ise, "Özellikle bize karşı bir şey olduğunu düşünmüyorum. Benim de hatalarım olmuş olabilir. Saha içinde kendimizi tutamadığımız durumlar oluyor. Bazen izlediğim de ben bile bazı hareketleri kendime yakıştıramıyorum. Ama hiçbir zaman ırkçılığa varacak, ırkçı kelimeler kullanmadım o tartışmamızda da. Dediğim gibi adalet yerini buldu. Önümüzde milli maçlar var, tamamen o maçlara konsantre oldum" şeklinde cevap verdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:52

İLGİLİ HABERLER