Gündem
  • 14.5.2004 01:20

MECLİS'TE KOMİK GÖRÜŞMELER!..

Yaklaşık 19 saat süren görüşme maratonu, milletvekillerini yorgun düşürdü. Vekillerin bir bölümü Genel Kurul salonu ve kuliste uyurken bazıları da arabalarını yatak yaptı. Bu vekiller, yoklama ve oylama sırasında arkadaşları tarafından uyandırıldı.

Yorgunluğun etkisiyle milletvekillerine “Sevgili hemşehrilerim” diye seslenen CHP’li Muharrem İnce, Bakan Çelik’e, “15 saattir çalışıyoruz. Bu İLO sözleşmelerine uyuyor mu?” sorusunu yöneltti. CHP’li Kemal Anadol da “Divan uyuyor, komisyon uyuyor. Burası Meclis, parasız yatılı okul değil.” dedi.

AKP’li Mahmut Koçak ve Süleyman Gündüz, uyuyan arkadaşlarını fotoğraf makineli cep telefonlarıyla görüntüledi. Koçak ve Gündüz, espri yapmayı da ihmal etmedi: “Bu fotoğraflarınızı Başbakan’ın önüne koyacağız. Vekilleriniz uyuyor, diyeceğiz. Bunları seçim bölgelerinize de göndereceğiz.” CHP’li Engin Altay, sabah kürsüye “Günaydın Başkan, Günaydın arkadaşlar!” sözleriyle çıktı. Altay, kendisine laf atan AKP’liye, “Sıkıldıysan git yüzünü yıka.” diye karşılık verdi. Görüşmelere uzun süre AK Partili Sadık Yakut başkanlık etti. Yakut, gece saat 02.30’dan itibaren yerini Nevzat Pakdil’e bıraktı. Katip üyeleri de nöbetleşe görev yaptı. Bakan Çelik ise kısa aralıklarla yerini, Mehmet Ali Şahin, Beşir Atalay ve Cemil Çiçek’e devretti. Sıkılan bazı milletvekilleri, gruplar halinde Meclis bahçesinde stres attı. Gece, çorba, elma ve portakal, sabah ise simit, poğaça ve peynir servisi yapıldı.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:12

İLGİLİ HABERLER