Gündem
  • 11.10.2008 01:20

PAMUKOĞLU'NDAN GENELKURMAY'A SERT SÖZLER!..

Terörle mücadelenin efsanevi komutanı olarak anılan Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, 32. Gün'de Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akar'ın sorularını yanıtladı.
17 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan terör örgütü PKK'nın Aktütün saldırına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Pamukoğlu, karakolların taşınmasının maddi imkanlar elvermediği için gerçekleştirilemediğini söyleyen Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız'a tepki gösterdi.
“Karakolların yerlerini değiştirecek para olmadığı” açıklamasını talihsiz bir açıklama olarak nitelendiren Pamukoğlu, şöyle konuştu:
“Bu açıklama henüz şehitler defnedilmeden yapılacak bir açıklama değil. Böyle birşey çok büyük bir talihsizlik. Onun zaten yapmak istediği, orada halka göstermek istediği, ben güçlüyüm dediği zaten o karakolları sökmek, kaldırmaktır. Daha üçüncü günde böyle bir beyanatı vermeniz ona moral vermekten ve güç kazandırmaktan, psikolojik üstünlük sağlamasına katkı sağlamaktan başka birşey değil...”
Aktütün ve Diyarbakır saldırılarının kararının, Ağustos'un ikinci yarısında Kandil'de toplanan PKK kongresinde alındığının altını çizen Pamukoğlu, “ Kandil’de yapılan bu kongrenin salon görüntüleri bile var. Salonda insanları sima olarak bile tanıyabilirsiniz” dedi.
Bu arada Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak basın bilgilendirme toplantısında karakol inşaasında maddi imkansızlığın olmadığını söyleyerek, "Aktütün dahil 13 karakolun inşaası devam ediyor. TSK 2009 yılında içinde 162 yeni karakol inşa edecek" diye konuştu.
Televizyon Gazetesi / Engin Medya

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:31

İLGİLİ HABERLER