Gündem
  • 12.1.2007 07:12

BAYKAL'DAN ERDOĞAN'A 'İSTİRAHAT' TAVSİYESİ!..

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan’a "Bizim bayrakla ilgili yaklaşımımıza gölge düşürmek isteyen zavallılar, şuursuzlar, nasipsizler var" sözleri nedeniyle "En kısa sürede dinlenmeye çekilmesi" tavsiyesinde bulundu.

Dün CNN Türk’te canlı yayınına katılan Baykal, "Başbakan ’Kurban olam ayına yıldızına’ yazılı bayram afişlerinde suçüstü yakalanmıştır. Yakalanmış olmanın paniği ve saldırganlığı içindedir. Ben grup toplantısında konuya dikkat çekmemin ardından bazı illere afişler asılmıştır. Birçok kente de hiç afiş asılmamıştır. Örneğin Diyarbakır’da iki ay içinde partisinin tek bir afiş asma başvurusu dahi yoktur" dedi.

AKP’nin afiş kampanyasını "ayrımcılık" olarak niteleyen Baykal, "Takiyye mantığı Başbakan’ın siyasi kimliğini izah ederken kullandığı bir argümandır. Başbakan’ın ulusal düzeyde yaptığı takiyyelerine de alışmıştık. Şimdi ilk defa bölgesel takiyyesine şahit olduk" dedi. Baykal, Başbakan’ın kendisine yönelik suçlamalarının bir dava konusu yapmayacağını da vurgulayarak, "Şu ortaya çıkmıştır ki, bu kampanyada bir ayrımcılık yapılmıştır. Bunun suçüstü yapılarak kamuoyuna yansıtılması nedeniyle Başbakan kontrolünü kaybetmiştir. Ben kendisine sadece istirahat tavsiye ediyorum. Bir an önce dinlenmeye çekilmelidir. Buna ihtiyacı var" önerisinde bulundu. Baykal, Erdoğan’ın kendisini mahkemeye verme kararını ise "Verdi de ne oldu" sözleriyle değerlendirdi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:07

İLGİLİ HABERLER