BBP GENEL BAŞKANI MUHSİN YAZICIOĞLU :"TERÖRÜN ARKASINDA DEVLETLER VAR"
AYHAN TÜRKEZ - AHMET AKBUĞA
ERZURUM - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, "Terörün arkasında devletler var. Türkiye'de kontrollü istikrarsız bölgeler oluşturulmak isteniyor. Türkiye Türksüzleştirmek, Türkler Anadolu'dan sürülmek isteniyor" dedi.
Erzincan'dan Erzurum'a bugün akşam saatlerinde karayoluyla gelen BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, Polat Renaissance Otel'de basın toplantısı düzenledi. Mahalli İdareler Yasa Tasarısı ile ilgili olarak AK Parti iktidarının Türkiye'yi önce eyalet, sonra da federasyon sistemine dönüştürmek istediğini öne süren Yazıcıoğlu, "Maalesef bugün çıkarılmak istenen yasa, Türkiye'de önce eyaletleştirme sonra da federasyonlaştırma sürecine sokacak bir harekat olarak değerlendiriyoruz. Bunu çok tehlikeli buluyoruz. Riskli bir yasa olarak nitelendiriyoruz. Bu yasa devletin üniter yapısını bozmadan hazırlanmalıdır. Türkiye'de değişimi moda olarak görerek üniter yapıyı riske etmek bir federasyonlaşma sürecine sokmanın kimseye hakkı yoktur. Bunun için yakın bir tarihte yapılacak olan yerel seçimleri BBP olarak önemsiyoruz. Türkiye'nin her yerinden İl Genel Meclisi üyeliği için aday göstereceğiz" diye konuştu.
"TÜRKİYE'DE KONTROLLÜ İSTİKRARSIZ
BÖLGE OLUŞTURULMAK İSTENİYOR"
İstanbul'da yaşanan terör olayların arkasında kontrollü istikrarsız bir bölge oluşturmak fikrinin var olduğunu ileri süren Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:
"Bu bölgeler daha önce Afganistan'da, Irak'ta oluşturularak müdahale edildi. Aynı şey Türkiye üzerinde yapılarak baskı uygulanmak istenmektedir. Emperyalist güçlerin hedefi budur. Türkiye Türksüzleştirilerek, Türkler Anadolu'dan sürülmek istenmektedir. Bu eylemlerin arkasında devletler vardır. Ancak şu bilinmelidir ki rüzgar ekenler fırtına biçeceklerdir."
Halkın AK Parti iktidarından antidemokratik YÖK yasasını değiştirmesini, ÖSS'de haksızlığa uğrayan öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesini, istatistiklerde düşen enflasyonun halka yansımasını beklediğini ifade eden BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:
"Medya-sermaye-siyaset arasındaki yağma ilişki kırılmalıdır. Birinin üstüne yürürken, diğerine yeni avantajlar sağlanmasını ilkesizlik olarak görüyoruz. Dış politikada Kıbrıs'a sahip çıkılmasını bekliyoruz. unutulan Türk dünyasına sahip çıkılmasını istiyoruz."
"DİNİ EĞİTİM DOĞRU ÖĞRETİLMELİ"
Kur'an kurslarıyla ilgili yapılan yeni düzenlemenin yerinde bir karar olduğunu belirten Yazıcıoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Kur'an kurslarının devletin kontrolünde açılacak olması son derece doğru bir uygulama. Bugün Hizbullah, İslam'ı istismar eden diğer terör olayları gerçek dini eğitimlerin verilmemesinden kaynaklanmaktadır. Dağda dolaşan, güvenlik görevlisine, öğretmene, tarlasındaki çiftçiye, beşiğindeki çocuğu kurşun sıkan bir imam hatip lisesi mezunu gösterebilirler mi? Dini değerlerin doğru öğretilmesi gerektiğine inanıyoruz."
BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeyle ilgili soruya, "Türkiye'nin meseleleri görüşüldü. Bir nezaket ziyaretiydi. İki partinin biri ittifak veya birleşmesi konusunda hiç bir konuşma olmamıştır" diye cevapladı.
Geceyi Erzurum'da geçirecek olan Yazıcıoğlu, yarın Ağrı'ya geçecek.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:12