Gündem
  • 30.3.2006 17:50

ÇİÇEK: "DİYARBAKIR'DAKİ OLAYLARLA AKSU BİREBİR İLGİLENİYOR"

ANKARA - Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Diyarbakır'da meydana gelen olaylarla İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun birebir ilgilendiğini söyledi.
     Ankara Ticaret Odası'nın Mart ayı olağan Meclis toplantısına katılarak bir konuşma yapan Çiçek, basına kapalı toplantının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Çiçek, Abdi İpekçi cinayeti ve Papa suikastı girişimine adı karışan Yalçın Özbey'in Belçika'da tutuklandığı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, şu ana kadar konuya ilişkin kendisine bir bilgi gelmediğini belirtti. Çiçek, ''Ama bakanlığa dönüşte bu iddia ne ölçüde doğrudur ya da bize iletilmiştir, onu öğrenir size de açıklama yaparız'' dedi.
     Diyarbakır'da meydana gelen olaylarla ilgili bir soru üzerine Çiçek, konuyla İçişleri Abdülkadir Aksu'nun birebir ilgilendiğini ifade etti. Çiçek, ''Biz de ilgileniyoruz. Açıklamaları tek elden yapıyoruz. Şu ana kadar açıklamaları o yaptı'' diye konuştu.
     ''Teröristlerin cenazelerinin defni sırasında çıkan gösterilerin önlenmesine ilişkin İçişleri ve Adalet bakanlıklarının ortak bir çalışma yapıp yapmadıklarına'' ilişkin soru üzerine Çiçek, şunları kaydetti:
     ''Sorduğunuz soru özelde ne anlam ifade ediyor bilmiyorum. Terörle Mücadele Yüksek Kurulu olarak belirli zamanlarda toplanıyoruz. 15 Mart'ta bir toplantı yapmıştık, önümüzdeki günlerde yine bu toplantıları yapacağız. Devletin güvenliği ile alakalı alınması gereken tedbirler neyse bu kurulda konuşuluyor. Eğer mevcut yasalarda bir eksiklik, bir ihtiyaç varsa onu da aldığımız kararlar doğrultusunda icra etmeye çalışıyoruz. Kurumlarımız böyle bir ihtiyacı duyuyorsa tabiatıyla yaparız, biz de yardımcı oluruz.''
     Şemdinli olaylarıyla ilgili iddianameyi hazırlayan Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya hakkındaki soruşturmaya ilişkin sorulara Çiçek, ''Konu aynı, soru aynı'' yanıtını verdi.
     ''Genelkurmay Başkanlığı'nın suç duyurusu ile birleştirilecek mi?'' sorusu üzerine de Çiçek, ''Onu Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu bilir'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:42

İLGİLİ HABERLER