Gündem
  • 19.5.2004 01:30

MHP OKULLARDA KURAN-I KERİM DERSİNİN OKUTULMASINI İSTEDİ

YÖK Yasası tartışmalarında imam-hatip liselerinden yana tavır koyan MHP, şimdi de okullarda Kur'an-ı Kerim dersi okutulmasını istedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, ilköğretim okulları ve liselere ‘Kur'an-ı Kerim ve Türkçe meali’ dersi konmasından yana olduklarını söyledi. MHP'nin bu konudaki kararını açıklayan Şandır, “Anayasamıza göre devlet din eğitimini vermek zorunda. Bizim önerimiz okullara kutsal kitabımız olan Kur'an ve Türkçe mealinin ders olarak konulması yönünde. Bu dersler seçmeli olmalı, isteyen öğrenci alabilmeli.” dedi. Şandır, bu önerilerinin hayata geçirilmesi durumunda imam hatip liselerinin meslek okuluna dönüşeceğini, ihtiyacı karşılayacak imam ve hatip yetiştireceğini belirtti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, imam hatip tartışmasına odaklanan YÖK Yasa Tasarısı'nda partisinin bakışını ZAMAN'a açıkladı. İmam hatip okullarını rejim için tehlike olarak görenlere bir anlam veremediğini vurgulayan Şandır, şöyle konuştu:

“Bu okullar Cumhuriyet’in okullarıdır. İmam hatip okullarının açılması Cumhuriyet'in yaptığı en isabetli işlerdendir. Burada okuyan çocuklara haksızlık yapılmasın.” Meslek liselilerin şu anda mağdur olduğunu ve üniversiteye girişte haksızlığa uğradıklarını savunan Şandır, bu haksızlığın giderilmesini istediklerini kaydetti. Şandır, meslek liselerine verdikleri desteğin AK Parti Hükümeti'ne destek olarak algılanmasının doğru olmadığını da belirtti. MHP’li Mehmet Şandır, YÖK Yasa Tasarısı'na karşı cübbeleriyle yürüyen üniversite rektörlerinin eylemini tasvip etmediğini ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:14

İLGİLİ HABERLER