Gündem
  • 13.10.2008 02:41

PAMUK'TAN ÇARPICI SÖZLER: 'KATİLLERİ KORUMAK GÖRÜŞ DEĞİL!.:'

Pamuk, Emniyet’in 8 ay önce kendisine yönelik bir saldırı olabileceği bilgisini verdiğini belirtti ve Ergenekon’la ilgili düşüncelerini anlattı.
Kanal D’de yayınlanan Güneri Civaoğlu’nun sunduğu ’Şeffaf Oda’ programına konuk olan Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, bundan 8 ay önce Ergenekon ile ilgili gazetelerde haber çıkmadan önce Emniyet Müdürlüğü’nün kendisine uyarıda bulunduğunu söyledi.
ÜNLÜ OLUNCA HEDEF OLUYORSUNUZ
Kendisine yönelik tehditlerin Ergenekon’dan önce de olduğunu ifade eden Pamuk, "Ne yazık ki bu birazcık benimle ilgili, birazcık da ünle ilgili. Ünlenince ne yazık ki birazcık daha ne yaparsanız daha çok ses getiriyor, ya da kötülük yapmak isteyen insanlar için de biraz hedef oluyorsunuz" diye konuştu.
BANA 8 AY ÖNCE SÖYLEDİLER
8 ay önce Emniyet Müdürlüğü’nün kendisini bilgilendirdiğinden bahseden Orhan Pamuk, şunları anlattı:
"Devlet, Türk polisi bana Ergenekon denen örgütten insanların beni öldürmek için planlar yaptığını, bunların kendi aralarındaki konuşmalarını dinlediklerini bana bundan 8 ay evvel söylediler. Ergenekon şeyi gazetelere geçmeden evvel. Beni özel olarak korudular, koruyacaklarını söylemediler ama koruduklarını biliyordum.
KATİLLERİ KORUMAK GÖRÜŞ DEĞİL
Ergenekon hakkında söyleyeceğim bir şey var, o da hangi siyasi görüşü benimsiyor olabilirsiniz, ama belli ki burada siyasi sonuç almak için insan öldürmek; insan öldürmüşler, başkalarını da öldürme planları yapmışlar. Şimdi siyasette gene de her görüş saygın, ama katilleri korumak bir görüş değil. Baksanıza davada ne kadar saçma sapan şeyler var. Olabilir davada saçma sapan şeyler, ama adam öldürmüşler, adam öldürme planları yapmışlar. Böyle bir ülkede, kültürde de adam öldürme üzerinden siyaset yapmak hoşgörülebilecek siyasi düşüncelerle hasır altı edilebilecek şeyler değil. İnşallah benim için Türkiye için geride kaldı."
Televizyon Gazetesi / Engin Medya

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:28

İLGİLİ HABERLER