Spor
  • 13.5.2013 19:02

Burak'ın ölümünde polise şok suçlama!

İSTANBUL - Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından Edirnekapı Metrobüs İstasyonu çıkışında bıçaklanarak öldürülen Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım'ın yanında bulunan arkadaşlarından Yasin Karalar, yaşanan olayı AA'ya anlattı.
     Üzücü olayın ardından bugün İzmir'e giden ve telefonla AA muhabirinin sorularını yanıtlayan 18 yaşındaki Yasin Karalar, bıçaklamaya şahit olduğunu ileri sürdüğü polis memurlarının müdahale etmemesine ve ambulansın gecikmesine tepki gösterdi.
     Derbi maça yaklaşık 30 kişilik bir grup olarak gittiklerini ve arkadaşlarının çoğunun maçın bitmesini beklemeden stattan ayrıldığını aktaran Karalar, şunları söyledi:
     "Statta 5-6 arkadaş maçın bitimine kadar kaldık ve sonra metrobüsle dönüşe geçtik. Diğer arkadaşlarımız bizi Edirnekapı istasyonunda bekliyorlardı. Durakta turnikelerden geçtikten sonra akbil dolum noktasında iki kişi vardı. Burak Yıldırım arkadaşımıza seslenmişler. Burak da onlara doğru döner dönmez, kalbinden bıçaklamışlar. Biri siyah gömlekli, diğeri de Galatasaray formalı bu iki kişi koşarak oradan uzaklaştılar. Olay bir anda oldu. Sadece 1,5-2 metre önümüzde polisler bulunuyordu. 'Arkadaşımızı bıçakladılar, bakmayacak mısınız-' dedik. Onlar da, 'O bölgeye biz bakmıyoruz' yanıtını vererek müdahale etmediler. Arkadaşımızın katilleri orada bulunan polislerin gözlerinin önünden kaçtı. Çok üzgünüz. Biz, 23-24 yaşlarında olduğunu tahmin ettiğimiz iki kişiyi kovaladık ama yakalayamadık. Arkadaşımız daha 19 yaşındaydı ve temmuz ayında askere gidecekti."
    
     -"Ambulans 30 dakika sonra geldi"-
    
     Yasin Karalar, arkadaşlarının bıçaklanmasının ardından ambulansın olay yerine geç geldiğini de iddia etti.
     Olayın gerçekleşmesinden 30 dakika sonra, ambulansın, bulundukları yere ulaştığını kaydeden Karalar, "Zaten arkadaşımız kan kaybından öldü. Ambulans yaklaşık 30 dakika sonra geldi ve ulaşır ulaşmaz da kalp masajı yapmaya başladılar. Ambulansın ardından da ilk polis ekibi geldi" ifadesini kullandı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:22

İLGİLİ HABERLER