Spor
  • 23.1.2014 02:02

Christoph Daum, 'fantastik bir futbol oynadık'

Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası A Grubu maçında sahasında Eskişehirspor’u 4-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, oyuna baskılı başladıklarını kaydederek, "Hedefimiz erken baskı kurmaktı ve onların sahasına oyunu yıkmaktı. Aynı zamanda defansif organizasyonları bozmamak istedik. Serdar Aziz’i çok erken kaybettik. Bu zamanlar inanılmaz formda, takımımıza çok şey katıyor. Diğer kaptanımız İbrahim Öztürk oyuna girdi ve hiç aratmadı. İlk attığımız golde biliyorsunuz Eskişehirspor maçında kendi kalemize gol attık. İkinci gol çok iyi organize edildi. Ama güzel bir kombinasyonda vardı. İyi bir hazırlayış vardı. Tabi baskıya yaptığınız zaman gol pozisyonları kaçırabilirsiniz. Oda normaldir. İkinci devrede Eskişehirspor baskı yaptı. İkinci devrenin başında bu baskıdan kendimizi kurtaramadık. Orada tabi biraz şansımız var. Eskişehirspor gol atabilirdi. Bu baskıdan kurtulduktan sonra güzel 3. golü attık. Herkes 3-0 olduktan sonra maç bitmiş gibi bakabilirdi. Fakat Eskişehirspor maçı kesinlikle bırakmadı. Duran toptan gol buldular. 3-1’den sonra takım kendini çok güvenli hissediyordu ve 4. golü istiyordu” dedi.

“GÖZE HOŞA GELEN FANTASTİK BİR FUTBOL OYNADIK”
Zaman zaman top alışverişini iyi yaptıklarını ifade eden Daum, şöyle konuştu:
“Bununla takımın güveni geliyor. Bugün yalnız başarılı futbol değil, göze hoş gelen fantastik bir futbol oynadık. Futbolcularım bugün seviyenin üzerine çıktılar. Bildiğiniz gibi zor bir grup. Herkes herkesi yenebiliyor. Önümüzdeki deplasman kupa maçında da 3 puanı almaya çalışacağız.”

“HEDEF ADINA PUAN FARKINI EN KISA ZAMANDA KAPATMAK İSTİYORUZ”
İkinci devreye konsantre olacaklarını belirten Daum, şöyle devam etti:
“Ligde puan olarak orta sıralarda olabiliriz. Ama puan olarak çok fazla geride değiliz. Avrupa ve hedef adına puan farkını en kısa zamanda kapatmak istiyoruz. Son haftalarda çıkışımız sürdü. 11 haftadır yenilmiyoruz. 6 galibiyet ve 5 beraberliğimiz var. Eskişehirspor açısından bakıldığında bugünün tekrarlanmaması için elinden geleni yapacaklar. Hafta sonu kesinlikle kolay bir maç olmayacağını biliyorum. O maçta da değişiklik olmayacak. Onlar bize hediye vermeyecek. Her şeyi çalışarak koparmak zorundayız.”

“GELECEKLE İLGİLİ FUTBOLCULARIMLA KONUŞACAĞIM”
Bir gazetecinin ‘Takıma katılan oyuncularla kadroda 32 futbolcu oluştu. Bu durum nasıl görüyor?’ sorusuna Daum, şöyle cevapladı:
“Ben 22-23 futbolcu ve artı 3 futbolcu ile kadroyu ideal olarak görüyorum. Ama şimdi fazla futbolcu olduğunda biz hocalar olarak onları daha iyi çalıştırıp, belli bir seviyeye getirmemiz lazım. Gelecekle ilgili futbolcularımla konuşacağım. Sonra futbolcular kendi gelecekleri ile ilgili karar verecekler. Bizim futbolcularımız isteyen kulüplerde var. Bunları görüşeceğiz. Zannediyorum bu sayı transfer dönemi bittiği zaman olmayacak. Utku hoca bize katıldı. Onunla birlikte hocalarla her futbolcuya göre idmanları yapacağız. İkinci devre kalmak isteyen futbolcular bizde kalabilir. Biz en iyi şekilde onların geleceği ile ilgili çalıştıracağız. Ama ne derecede oynayabilecekleri konusunda söz veremem. Bilerek de aday, genç futbolcular aldık. Yönetimimiz de gelecekle ilgili yatırım ve kuvvetli şekilde girmek istediğini gösterdi.”

“BAZI TRANSFERLER TAKIMA DİREK KATKI SAĞLAYACAK”
Bir gazetecinin ‘9 transfer alındı. Bu futbolcuları siz mi istediniz?’ sorusuna Daum, “Bazı futbolcular direk katkı sağlayacak. Bazıları da sağlamaya aday. Bazılarını hiç tanımıyorum. Ama bana gelen raporlar açısından iyi yetenekli futbolcular olduğunu algılıyorum. Bu futbolcularla ilgili direk 11’de oynarsınız beklentisinde değiliz. Onlara zaman tanıyacağız. Bazı futbolcuları izledik. Futbolculara bakıldığında iyi bir karma yaptığımızı düşünüyoruz. Futbolcular direk oynama adına kendileri karar verecek” cevabını verdi.

“FERNANDAO ÜSTÜNE KATIYOR”
Fernandao ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine Daum, şöyle cevap verdi:
“Üstüne kattığını düşünüyoruz. Topu çok iyi muhafaza edip, rakibi zorluyor. Golleri de hazırlayabiliyor. Şuanda gol attığı zaman klası da ortaya çıkacaktır. Bunları da önümüzdeki maçlara sakladı.”

“KADRODA ŞİMDİ ALTERNATİFLERİM VAR”
Bir gazetecinin ‘Sestak’ın forvet arkasında çok iyi pozisyon yakaladı. Caja’da beklenilen seviyede olursa Sestak’ın durumu ne olur?’ sorusuna Daum, şöyle cevap verdi:
“Taktiksel açısından doğru bir tespit. Benim için elimde çok iyi bir alternatif. Ama ilk devre de ofansif futbolcuları arıyorduk. Kazım’ı santrafor olarak oynattım. Zaman zaman Batuhan’ı kullandım. Şimdi alternatiflerim var. Her hoca için alternatiflerin olması ve oyunu taktiksel açıdan değiştirebilmek için çok önemli. Şuanda iyi bir futbolcumuzu görme adına dışarıda bırakabilirim. Yeni gelen arkadaşlarımız iyi bir seviyeye gelir ve takıma katkı sağlar.”

“VOLKAN VE SERCAN BENİM ZAMANIMDA ÜST SEVİYEDEYDİ”
Volkan Şen ve Sercan Yıldırım ile ilgili sorulan soruya Daum, “Benim zamanımda ikisi de Türkiye’de üst seviyedeydi. İkisi de yukarıdaydı. Onların ne kadar yetenekli ve potansiyelli olduklarını o zaman göstermişlerdi. Ben onlara o seviyeye gelme adına yardımcı olacağım. Bunları başarabilirsek, o zaman çok iyi duruma geleceğiz ve kimi oynatmam gerektiğini düşüneceğim. Ben kaliteli futbolcuların olmasına hayır demem. Bu da Bursaspor’un büyüklüğünü gösteriyor. Hedefimiz bu futbolcular ve taraftarlarımızla birlikte büyük başarılara imza atmaktır. Bugün bir festival havasındaydı” cevabını verdi.

KAZIM: “BUGÜN BENİM İÇİN ZOR BİR GÜNDÜ”
Eskişehirspor maçını değerlendiren Kazım, “Bugün gerçekten güçlü takım olarak sahada vardık. Gücümüzü birliktelikten aldık. Hocamızın motivasyonu çok iyiydi. Eskişehirsporla bir haftada 3 maç oynayacaktık. İlk ayağını bugün oynadık. Geride kalan maçlarda niyetimizi belli atmak adına bu karşılaşma çok önemliydi. Bunu da belli ettiğimizi düşünüyorum. 11 karşılaşmadan bu yana kaybetmiyoruz. Cumartesi günüde lig maçımız var. O maçtan da en iyi sonucu alacağımızı düşünüyorum. Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün babaannemin vefat ettiği haberini aldım. Zor gündü geçmek bilmedi. Takım arkadaşlarım, hocam ve bana destek olan taraftarlara çok teşekkür ediyorum. Bugünkü davranışları benim ve ailem adına paha biçilemez bir duygu” dedi.

CİVELLİ: “PABLO’NUN KARARINA SAYGI DUYUYORUM”
Galip geldikleri için mutlu olduğunu dile getiren Renato Civelli, “Pablo ile bağlantı halindeyiz. Sık sık görüşüyoruz. Pablo bu kulüp açısından çok önemli bir oyuncu. Taraftarlarda sevgi gösterisinde bulunuyor. Ama bu Pablo'nun kendi kararı. Saygı duyuyorum. İkimizin görüşmeleri aramızda olan şeyler. Tek söyleyeceğim, kararlara saygı duymamız, umarım geri döner” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:17

İLGİLİ HABERLER