Spor
  • 11.5.2013 00:54

Yazıcı'nın vasiyeti: Beşiktaş ile dost olun!..

Başkanın taraftarlar ile yaptığı son toplantısında Beşiktaş ile yaşanan husumetin bitmesi için görüşmelerin başlamasını istemesi bizler için bir vasiyetti niteliğinde olduğunu ifade eden Bölükbaşı, yapılacak olan yeni stada da 'İbrahim Yazıcı Timsah Arena' isminin çok yakışacağını söyledi.
Bursaspor İkinci Başkanı Recep Bölükbaşı, Bursaspor TV'de ekrana gelen santra programında önemli açıklamalarda bulurdu. Başkana yakışan bir uğurlama olduğunun altını çizen Bölükbaşı, toprağa verilen Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ile uzun yıllar yaşadığı dostluğun önemine değindi. Bölükbaşı, "Beraber güldük. Beraber ağladık. Uykusuz kaldık. Yoğun bir çalışma dönemi içerisinde olduk. O yüzden 'Büyük Başkan', 'Şampiyon Başkan' ifadeleri ile uğurladık. Yeri çok zor doldurulacak bir insan. Dün de görüldüğü gibi birçok insan cenazeye geldi. Bursa taraftarı Bursa halkı başkanımıza sahip çıktı. Sevenleri hep yanındaydı. Bursaspor başkanına yakışır bir cenaze töreni oldu. Allah rahmet etsin hakkını helal etsin. Bizler zaten hakkımız varsa helal ettik. Toprağı bol mekanı cennet olsun. Dualarımız hep onunla olacak" dedi.

BÜYÜK BAŞKAN ÖMÜR BOYU HATIRLANACAK
Yaptıkları ile Bursaspor ve Bursa kamuoyunda devamlı yaşayacağını ifade eden Bölükbaşı, Bursaspor yöneticileri olarak bunun devam etmesi için çalışacaklarını belirten Bölükbaşı, "Her zaman onu anacağız. Bursaspor’umuza çağ atlattı. 5'inci büyük tamı unvanını bizlere kattı. Şampiyon yaptı. Bursa'ya her yönden faydası oldu. Milletvekilliğinden, iş adamlığına dolu dolu üreten bir konumda oldu. Acımız büyük ne söylesek artık küçük geliyor. Başkınımızın hastaneye gelişinden bu zamana kadar yaşanan süreçte bize destek olan herkese çok teşekkür ederim. İnşallah böyle bir acı daha yaşamayız. Başkanımıza gerçekleştirilen tören bütün Bursa'yı ve Türkiye'yi duygulandırdı" diye konuştu.

DEĞERLERİMİZİN KIYMETİNİ YAŞARKEN BİLMİYORUZ
Bursaspor camiası ve taraftarı şampiyonluk kupası nasıl aldıysa, başkanımıza kongrelerde nasıl sahip çıktıysa, Cenaze töreninde de gerçekten çok iyi sahip çıktılar diyen Bölükbaşı, ama değerlerimizin kıymetini ancak kaybedildikten sonra kıymet bilindiğini söyledi. Bölükbaşı, "Eğer Bursa taraftarı böyle devam derse, 5'inci büyük değil 1'inci büyük biz oluruz. Olmamamız için de hiç bir neden yok. Başkanımızın Avrupa takımı olacağımızı hep söylerdi. Bu taraftar, bu camia bazı değerleri kaybetmeden takımına bu şekilde sahip çıkarsa inanıyorum ki Bursaspor'un karşısında kimse duramaz. Futbolcularımızın son kalan iki maçı da alarak Bursaspor'u 3'üncülüğe oturtturacağına inanıyorum" diye ifade etti.

BAŞKANIN VASİYETİ BEŞİKTAŞ İLE DOST OLUN
Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın hiç bir zaman kin tutmadığını söyleyen Bölükbaşı, "Taraftar liderleri ile yaptığımız toplantıda Beşiktaş ile yaşanan husumetin bitmesi için görüşmeleri oldu. Bir sonraki toplantıda bu konunu en ince ayrıntısına kadar konuşulmasını istedi. Ama o günü göremedi. Bunu bize bir vasiyet olarak bıraktı. İnşallah ileride toplandığımızda başkanımız istediği toplantılar devam edecek. Başkanımızın gitmesi belki de hayırlara vesile olacak. Kimsenin kimseye kızmamasını isteyen biriydi. Başkan hep bir ilklere imza attı. Bizde bunu gerçekleştirerek bunun yerine getirmiş oluruz. Esasında bizim çok bilinçli taraftarımız var. Artık Bursa'ya yakışan hareketlerde bulunmamız gerekiyor. Bizim çözemeyeceğimiz hiç bir sorun olmamalı kötü olan şeyleri unutmamız lazım" dedi.

YAZICI'NIN İSMİ STADA YAKIŞIR
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın cenaze töreninde yeni yapılacak stad için "İbrahim Yazıcı Timsah Arena Stadı" isminin görüşmelerde bulunacağını söylemesinin çok önemli olduğunu ifade eden Bölükbaşı, "Ben inanıyorum. İnşallah stad bittiğinde 'İbrahim Yazıcı Timsah Arena Stadı' olursa yakışacağını düşünüyorum. İlk şampiyon yapan bir başkan ve yakışık 12 yıllık bir başkanlık rekoruna imza atmıştır. İleriyi gören bir insandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye Bursaspor'a kazandırmış olduğu stad için herkes adına teşekkür ediyorum İnşallah o stad da başkanın ismi ebediyete kadar yaşatılması bizleri mutlu edecektir. Kendisini çok özleyeceğiz" diye konuşmalarına son verdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:28

İLGİLİ HABERLER