SÖZ VERİYORUM BU ÜLKEDE AYLIĞI 1 MİLYARIN ALTINDA KİMSE KALMAYACAK
Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu, partisinin bir numaralı hedefinin, kadın haklarını siyasetinin merceğine, merkezine yerleştirmek olduğunu söyledi.
Partisinin Kırıkkale teşkilatının birinci olağan genel kuruluna katılan Mumcu, toplantıya kadınların gösterdiği ilgiye dikkati çekerek, ''İşte ANAVATAN'ın gerçek yüzü budur'' dedi.
Toplantıya katılan kadınlara teşekkür eden Mumcu, şunları söyledi:
''Siyasetin sadece erkekler için olmadığını, siyasete girmek için bıyık takmak icap etmediğini gösterdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. işte rengarenk Türkiye'nin renkleri burada. Başı örtülü olanlar var, olmayanlar var. Bu ülkenin gerçek sahipleri sizlersiniz, ülkenin her alanında sizler varsınız. Bu iş sadece alafranga resimlerle olmuyor, bıyık boyamakla olmuyor. Hanımlar hayatın içinde her alanda varlar ve var olacaklar'' Mumcu, partisinin bir numaralı hedefinin, kadın haklarını siyasetinin merceğine, merkezine yerleştirmek olduğunu ifade etti.
"SEÇİM, TÜRKİYE'NİN İSTİKAMETİNİ TAYİN EDECEK''
''Yapılacak seçim, sadece önümüzdeki beş yılın iktidarını seçmekle ilgili bir seçim olmayacak, Türkiye'nin hangi istikamette gideceğini tayin edeceğimiz bir seçim olacaktır'' diyen Mumcu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Çünkü, Türkiye 90'lı yılların başından itibaren çok farklı mecralara sürüklenmiştir. Bu mecra, devlet borçlanması adı altında Türk Devleti'nin içine düşürüldüğü tuzaktır. Bir tefeci tuzağı gibi önce borçlanma sonra ihtiyacından daha fazla borçlanma, sonra borç için borçlanma, borçlandıkça, borçlanmaya mahkum olma ve borç batağında bir ülke. Her geçen gün bu ülke yüklendiği borç riskinin bedelini, bağımsızlığı ile bütünlüğü ile ve milli menfaatleri ile gelecek yüzyıllarda yaşayacak nesillerinin de hakkı olan milli menfaatleri ile ödemekle karşı karşıyadır. Tablo net.''
''TÜRK DEVLETİ UYDULAŞTIRILIYOR''
Türk Devleti'nin ''uydulaştırıldığını'' iddia eden Mumcu, uluslararası politikada Türkiye'nin sözü geçen bir ülke olmaktan çıktığını öne sürdü.
Türkiye buyruk dinleyen bir ülke haline geldiğini ileri süren Mumcu, şunları söyledi:
''Onun için Türkiye, milli davalarında sesini çıkaramayan bir ülke haline geldi. Dün, dünyada bir şey olacaksa Türkiye'nin fikri sorulurdu. Ama bugün, Türkiye bırakın uzak coğrafyaları, kendi anavatanında dahi kendi sözünü söyleyemeyen bir ülke durumuna düşmüştür. Kendi bütünlüğü hakkında başkalarından yardım dilenir bir ülke haline gelmiştir. Türkiye terör konusunda Amerika Birleşik Devletleri'nden yardım dileniyor. Onlar da koordinatör atıyor.'' Ekonomiye de değinen Mumcu, Türkiye'nin ihtiyacının iki katı borçlandığını ve bu paranın faizini ödediğini savundu.
Anavatan iktidarının ülkeye yeni bir ufuk getireceğini ifade eden Mumcu, ''Söz veriyorum bu ülkede kimsenin aylığı 1 milyardan aşağı olmayacak'' dedi.
Kongrede, tek aday gösterilen İbrahim Çelebi, yeniden Kırıkkale İl Başkanlığına seçildi.